вторник, 20 декември 2011 г.

Дванадесети изумруден скрижал

Законът за причина и следствие и Ключът за предсказанието

Чуй, о, човеко, словата на моята мъдрост, слушай гласа на Тот атланта. Аз победих закона на времепространството. Познание придобих от бъдещето на времето. Знам аз, че човекът в своето движение през времепространството винаги ще бъде Едно с Цялото.
Знай, човеко, че цялото бъдеще е отворена книга за онзи, който може да чете. Всички следствия произтичат от неговите дела, тъй като всички следствия са породени от първичната причина. Знай, че бъдещето не е постоянно или устойчиво, а се променя, докато причината поражда следствие. Наблюдавай действието, което ще произведеш, и скоро ще видиш всичките му следствия.
Затова, о, човеко, бъди сигурен, че делата, които вършиш, са винаги следствия от все по-съвършени дела. Знай, че бъдещето никога не е в неподвижност, а следва свободната воля на човека, докато се движи през движенията на времепространството към целта, където започва ново време. Човек може да чете бъдещето само чрез причините, които раждат следствията. Наблюдавай причинността и със сигурност ще намериш следствията.
Слушай, о, човеко, докато говоря за бъдещето, говоря за следствието, което следва причината. Знай, че човекът в своето пътуване към светлината винаги търси да избяга от нощта, която го заобикаля, подобна на сенките, които заобикалят звездите на небето, и подобно на звездите в тяхното пространство той също ще свети из сенките на нощта.
Винаги неговата съдба ще го води нагоре, докато не стане Едно със Светлината. Да, макар пътят му да лежи сред сенките, пред него винаги свети великата Светлина.
Колкото и да е тъмен пътят, той ще победи сенките, които се носят около него като нощ.
Далече в бъдещето аз виждам човека като роден от Светлина, освободен от мрака, който оковава Душата, живеещ в светлина без веригите на мрака да закриват Светлината, която е Светлина на неговата Душа. Знай, човеко, преди да постигнеш това, много тъмни сенки ще паднат върху твоята Светлина и ще се мъчат да угасят със сенките на мрака Светлината на Душата, която се стреми да бъде свободна.
Велика е битката между Светлината и мрака, вековна и все пак винаги нова. Знай, човеко, че във време далеч в бъдещето Светлината ще бъде цялото и мракът ще рухне.
Слушай, човеко, моите мъдри думи. Приготви се и не оковавай своята Светлина. Човекът се е издигал и падал, докато нови и нови вълни от съзнание са изтичали от голямата бездна под нас към Слънцето на неговата цел.
Въпреки това вие, деца мои, се издигнахте от състояние, което бе малко над това на зверовете, и досега от всички хора вие сте най-чудесните, макар че имаше други преди вас, от вас по-добри. Въпреки това ви казвам, както онези другите, които рухнаха, така и вие ще свършите. И върху земята, която сега обитавате, варвари ще обитават и на свой ред ще се издигнат към Светлината. Забравена ще бъде древната мъдрост, макар вечно да живее скрита от хората.
Да, в страната, която ти наричаш Кхем, раси ще се издигат и ще рухват. Забравен ще си ти от децата на хората. Но ти ще си се преместил в отвъдното звездно пространство, оставяйки това място.
Душата на човека вечно се движи напред, не се привързва към никоя звезда, но винаги се движи към голямата цел пред нея, където ще бъде разтворена в Светлината на Цялото. Знай, че винаги ще вървиш напред, движен от Закона за причина и следствие, докато накрая и двете не станат Едно.
Да, човеко, след като ти си отидеш, други ще се преместят по местата, където си живял. Познанието и мъдростта ще бъдат забравени и само споменът за богове ще оцелее. Както аз за теб съм бог поради познанието, така и вие също ще бъдете богове на бъдещето, защото вашите познания са далеч над техните. Но знай, че през всички векове човекът ще има достъп до Закона, когато поиска.
Бъдещите векове ще видят съживяването на мъдростта у онези, които ще наследят твоето място на тази звезда. На свой ред те ще помъдреят и ще се научат да прогонват мрака чрез Светлина. Въпреки това трябва да полагат големи усилия през вековете, за да извоюват свободата на Светлината. После върху човека ще се стоварят големи войни, които ще накарат Земята да трепери и да се клати по своя курс. Да, тогава Братята на мрака ще предизвикат война между Светлината и нощта.
Когато човекът отново завоюва океана и полети във въздуха с криле като птиците; когато се научи да впряга светкавицата, тогава ще започне времето на войната. Голяма ще бъде битката, равни силите, велика войната между мрака и Светлината. Нация ще се вдигне срещу нация и всички ще използват тъмни сили, за да съсипят Земята. Силни оръжия ще унищожат земния човек, докато половината раси не си отидат. Тогава ще се появят Синовете на Утринта и ще дадат своята тайна на децата на хората: „О, човеци, прекратете тези усилия срещу вашите братя. Само така може да стигнете до Светлината. Прекрати своето неверие, братко, следвай пътя и знай, че си прав."
Тогава хората ще престанат със своята война брат срещу брата и баща срещу син. Тогава древният дом на моя народ ще се издигне от своето място под тъмните океански вълни. Тогава ще се разгърне Векът на Светлината с всички хора, търсещи Светлината на целта. Тогава Братята на Светлината ще управляват хората. Прогонен ще бъде мракът на нощта.
Да, децата човешки ще се развиват напред и нагоре към голямата цел. Деца на Светлината ще станат. Пламък от пламъка ще бъдат завинаги душите им. Познанието и мъдростта във великия век ще принадлежат на човека, защото ще се приближи към вечния пламък, Извора на всичката мъдрост, мястото на началото, което е Едно с края на всички неща. Да, във времето, което още не е родено, всичко ще бъде Едно и Едно ще бъде Цялото. Човекът, съвършен пламък на Космоса, ще се придвижи напред до място сред звездите. Да, ще се премести дори извън това времепространство в друго отвъд звездите.
Дълго ме слушахте, деца мои, дълго слушахте мъдростта на Тот. Сега си тръгвам от вас в мрака. Сега отивам в Залите на Аменти, там да обитавам в бъдещето, когато Светлината ще дойде отново при човека. Въпреки това знайте, че моят дух винаги ще бъде с вас и ще ви насочва по пътя към Светлината.
Пази тайните, които ти оставям, и със сигурност моят дух ще те пази през живота. Дръж очите си винаги на пътеката на мъдростта. Още повече пази Светлината като твоя цел. Не оковавай Душата си в робство на мрака; остави я свободно да размахва криле в полета си към звездите.
Сега те оставям, за да обитавам Аменти. Бъдете мои деца в този живот и в следващия. Ще дойде времето, когато и вие ще бъдете безсмъртни и ще живеете от век във век в Светлина сред хората.
Пазете входа към Залите на Аменти. Пазете тайните, които съм скрил между вас. Не позволявайте мъдростта да бъде хвърлена на варварите. Тайната трябва да пазите за онези, които търсят Светлина. Сега заминавам. Приемете моята благословия. Поемете по моя път и следвайте Светлината.
Смеси своята Душа с великата Същност.
Едно с великата Светлина нека бъде съзнанието ти.
Призови ме, когато имаш нужда.
Използвай името ми три пъти подред:
Чекетет, Арелих, Волмалит.

из "Изумридените скрижали на Тот Атланта"

Няма коментари:

Публикуване на коментар