вторник, 27 декември 2011 г.

Тринадесети изумруден скрижал

Ключовете към Живота и Смъртта

Слушай, о, човеко, чуй моята мъдрост.
Чуй Словото, което ще те изпълни с живот.
Чуй Словото, което ще прогони мрака.
Чуй гласа, който ще прогони нощта.
Мистерии и мъдрост донесох аз на моите деца; познание и сила се спуснаха от миналото. Не знаеш ли, че всичко ще бъде отворено, когато намериш единството на цялото? Едно ще бъдеш с Господарите на мистериите, Повелителите на Смъртта и Господарите на живота. Да, ще видиш в цветето на Аменти пъпката на живота, която свети в Залите. С Духа си ще стигнеш тези Зали на Аменти и ще върнеш обратно мъдростта, която живееше в Светлина. Знай, че входът към силата е таен. Знай, че вратата към живота е през смъртта. Да, през смъртта, но не както ти познаваш смъртта, а смърт, която е живот, огън и Светлина. Желаеш ли да знаеш дълбоката скрита тайна? Погледни в сърцето си, където познанието е оковано. Знай, че там вътре е скрита тайната, изворът на целия живот и източникът на цялата смърт.
Слушай, о, човеко, докато ти казвам тайната, разкривам тайната на миналото.
Дълбоко в сърцето на Земята лежи цветето, изворът на Духа, който обвързва всичко в неговата форма. Защото трябва да знаеш, че Земята живее в тяло, както ти живееш в твоята оформена форма. Цветето на живота е като твоето собствено място на Духа и протича през Земята, както твоят Дух тече през твоята форма; давайки живот на Земята и нейните деца, подновявайки Духа от форма във форма. Това е духът, който е формата на твоето тяло; той очертава го и го отлива в неговата форма. Знай, о, човеко, че твоята форма е двойствена, уравновесена в полярностите, докато се е формирала. Знай, че когато твоята Смърт наближава, това е единствено защото балансът ти е нарушен. Това е само защото полюсът е бил изгубен.
Знай, че твоето тяло, ако е в съвършено равновесие, може никога да не бъде докоснато от пръста на Смъртта. Да, дори нещастният случай може да приближи единствено когато балансът си е отишъл. Когато си в пълно равновесие, ще живееш във времето и няма да вкусиш Смъртта. Знай, че ти си плод на равновесието и съществуваш заради равновесието на полюсите. Когато в теб единият полюс е издърпан надолу, равновесието на живота бързо си отива. После може да наближи Смъртта и в твоя неуравновесен живот трябва да настъпи промяна.
Знай, че тайната на живота в Аменти е тайната на възстановяването на равновесието на полюсите. Всичко, което съществува, има форма и живее заради духа на живота в неговите полюси.
Не виждаш ли, че в сърцето на Земята е балансът на всички неща, които съществуват върху нейното лице и имат същност? Изворът на твоя Дух е почерпан от сърцето на Земята, защото в твоята форма си едно със Земята.
Когато се научиш да поддържаш твоето собствено равновесие, трябва да се свържеш с баланса на Земята. Тогава ще съществуваш, докато съществува Земята, променяйки формата си само когато Земята също променя своята: без да вкусваш смъртта, ще си едно с тази планета и ще запазваш формата си, докато всичко умира.
Слушай, о, човеко, докато ти давам тайната, така че и ти да не вкусиш промяната. Всеки ден да лежиш по един час с глава, насочена към мястото на положителния полюс (север). Един час на ден трябва да лежиш с глава, насочена към отрицателния полюс (юг). Докато главата ти е разположена на север, дръж съзнанието си от гърдите до главата. А когато главата ти е разположена на юг, дръж мислите си от гърдите до краката. Поддържай се в равновесие веднъж на всеки седем дни и твоето равновесие ще запази цялата си сила. Да, ако си стар, тялото ти ще се освежи и ще се сдобиеш с младежка сила. Това е тайната, известна на Господарите, чрез която възпират пръстите на Смъртта. Не пропускай да следваш пътя, който показах, защото дори да си минал стоте, пренебрегването му извиква Смъртта.
Чуй моите думи и следвай пътя. Поддържай равновесие и продължавай да живееш живота си.
Слушай, човеко, и чуй моя глас. Слушай мъдростта, която ти давам за Смъртта. В края на твоята определена работа можеш да пожелаеш да си тръгнеш от този живот, да преминеш в сферата, където Слънцата на Утринта съществуват като деца на Светлината. Премини без болка и без тъга в сферата, където е вечна Светлина.
Първо легни с глава на изток. Скръсти ръце върху Извора на твоя живот (слънчевия сплит). Постави съзнанието си в седалището на живота. Завърти го и го раздели на север и юг. Изпрати едното на север. Изпрати другото на юг. Разхлаби своята хватка върху твоето съществуване. Твоята сребърна искра ще отлети от формата ти нагоре и нататък към Слънцето на утринта, сливайки се със Светлината в едно със своя извор. Там ще пламти, докато бъде създадено желание. Тогава ще се върне на някое място в някаква форма. Знай, човеко, че така умират великите души, преминавайки по желание от живот в живот. Така винаги умира Аватарът, който желае Смъртта си както желае своя собствен живот.
Чуй, о, човеко, пий от моята мъдрост. Научи тайната, която е господар на Времето. Научи как онези, които наричаш Господари, са способни да помнят животите от миналото. Голяма е тайната, но е лесна за усвояване и ти дава господство върху времето. Когато към теб бързо се приближава смъртта, не се страхувай, а знай, че си господар на Смъртта. Отпусни тялото си, не се съпротивлявай с напрежение. Постави в сърцето си пламъка на твоята Душа. После бързо я запрати към мястото на триъгълника. Задръж за миг и после премини към целта. Тя, твоята цел, е мястото между веждите, мястото, където спомените от живота трябва да властват. Дръж тук твоя пламък в седалището на мозъка, докато пръстите на Смъртта сграбчат душата ти. След това, докато преминаваш през състоянието на промяна, със сигурност ще преминат и спомените. Тогава миналото ще бъде едно с настоящето. Тогава паметта за всичко ще бъде запазена. Свободен ще бъдеш от връщане назад. Нещата от миналото ще живеят в днес.
Човеко, чу гласа на моята мъдрост. Следвай я и ще живееш през вековете като мен.

из "Изумрудените скрижали на Тот Атланта"

Няма коментари:

Публикуване на коментар