неделя, 8 януари 2012 г.

В търсене на съзнанието

Мнозина учени и техните поддръжници твърдят, че съзнанието  е вторичен продукт на мозъка....Съществува ли съзнание? Ако съществува, къде е ? В тялото? Извън него? Или е навсякъде? Къде е съзнанието?

Нека следната история ви помогне да намерите отговора.....

Представете си следната картина: публика и лектор пред нея. 
Лекторът казва на хората в публиката:
- Ако в този момент сте щастливи, моля, вдигнете дясната си ръка. Ако се чувствате нещастни, дори и малко, вдигнете лявата.
Повечето хора вдигат дясната - някои искрено, други от гордост.
- А сега - продължавам Лектора- моля онези, които се чувстват щастливи, да посочат щастието с показалеца на дясната ръка. Онези, които са нещастни, моля да посочат нещастието с показалеца на лявата ръка. Покажете ми къде се намира.
Всички започват да махат безцелно с пръст нагоре- надолу. После поглеждат към съседа си , който е също толкова объркан. Когато схванат идеята, започват да се смеят.

До колко е реално щастието? А нещастието?

Съществуват ли наистина?

Откритието, че не можете да посочите щастието или нещастието , показва, че не можете да локализирате съзнанието в триизмерното пространство. Защото триизмерното пространство се намира в съзнанието.

Преди време получих следното осъзнаване: Съзнанието е съвкупност от енергия, която направлява дейността на човешкия мозък......Според което излиза, че съзнанието не е вторичен продукт на мозъка....

Кой знае ........

Не спирайте да си спомняте кои сте наистина. 

От любов

....... ( не се чете :)))))

( провокирано от един разказ на Аджан Брам)

Няма коментари:

Публикуване на коментар