четвъртък, 1 март 2012 г.

ДУАЛИЗМЪТ И ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ (през призмата на НСР)


  • Първата двойка противоположности е Аз/другият. Когато този проблем се разглежда дуалистично, основната задача е да си спасиш кожата. Подкрепяш всичко, което НСР прави или иска. Ако избереш да обединиш противоположностите на Аз и другия, като наблюдаваш актьорите в драмата, е лесно да забележиш кой какво печели и как те тероризират другата страна, за да утвърдят себе си. Всяка от страните ще направи всичко възможно, за да постигне своите цели и да победи другата страна.
  •   Втората двойка противоположности е заземяване/освобождаване. Когато към нея се подходи дуалистично, целта е да се направят колкото се може повече пари. Стремите се да откриете всяка възможност, за да спечелите, да ядете, пиете и да се веселите. Ако обедините противоположностите заземяване и освобождаване в единство, целта е откриването на начин да разширите своето разбиране за потребностите и желанията на така наречения "враг" и вие насърчавате хората да разберат, че губят всички, освен Елитът.
  • Третата двойка е интегриране в ЗО/интегриране с духа. Когато към нея се подходи дуалистично, гледането на примерно ТВ се превръща в мания, а да се формират собствени истински убеждения и чувства или да се чувстват духовните стремежи на "врага" е невъзможно. По време на вихър медиите винаги са дуалистични. Ако обедините противоположностите на интегриране в 3D и интегриране с духа в единство, наблюдаването на драмата е нещо ценно за вас, защото хората са платили голяма цена за нейното създаване. Това е Големият филм и когато носите дълбоко в сърцето си цялата драма и всички нейни актьори, това ви осигурява пространството и енергията, които са ви необходими, за да се събудите насред нея - да се осъзнаете. Величествените тайни се разкриват, когато на повърхността излезе скритата омраза, въпреки че какво ще стане, ако никой не я види?
  • Четвъртата двойка е чувство/власт. Когато към нея се подходи дуалистично, изживяването на гнева,осъждането, болката се превръща в маниакална необходимост. Вие се нуждаете от него като от дрога. Залепени за телевизора, поглъщате жадно победите или катастрофите като кулминацията на деня - бомбардировката не спира! Ако обедините противоположностите в единство, всеки ден ще се вглеждате дълбоко в себе си, търсейки онези свои части, които са предизвикали драмата. Откриването на своя собствен "диктатор вътре в себе си" ще ви помогне да овладеете мощните мелези, които ръмжат и се зъбят на световната сцена.
  • Петата двойка противоположности е създаване/даване. Когато подхождате към нея дуалистично, вашето желание е да вземете участие в пиесата. Искате да се биете с лошите.  Ако обедините противоположностите даване-създаване, виждате фантастичните градивни сили, които се проявяват по време на големи конфликти и състраданието се превръща в начин на живот. Когато великата драма поставя на карта живота на хората, сърцето се изпълва със скръб. Преди много време е имало по-добър начин и ние може отново да го открием. Блокирането на творческите сили винаги поражда агресивността на хората. Вместо произведения на изкуството разполагаме с мъртви тела.
  • Шестата двойка противоположности е да си тук и сега/блаженство. Когато подхождаме дуалистично към нея, драмата е всичко за вас, а вихърът ви кара да изпаднете в екстаз. Ако обедините противоположностите в единство, започвате да възприемате своята роля в световните събития и това ви отваря очите. Можете да видите хронологията на подобни събития и играчите, които участват в тях, сякаш се завръщат от миналите си прераждания, за да получат още един шанс. И те се връщат! Може би ако хората видят с ясно и чисто сърце начина, по който процесът се осъществява във времето, противопоставянето на религиите и масовите трагични събития ще станат невъзможни в бъдеще.
                             Това е само една гледна точка....КАКВА Е ВАШАТА?

1 коментар: