събота, 31 декември 2011 г.

Петнадесети изумруден скрижал (допълнителен)

Изумруден скрижал: Тайна на Тайните 



Сега се събирате, деца мои, чакате да чуете Тайната на Тайните, която ще ви даде силата да разгърнете Бога-човек, да ви даде пътя до Вечния живот. Разбираемо ще говоря за разбулените мистерии. Няма да ви дам тъмни поговорки. Чуйте и се подчинете на думите, които казвам. 
Първо ще говоря за оковите на мрака, които ви връзват във вериги за сферата на Земята. 
Тъмнината и светлината са и двете с една и съща природа, различни са само на вид, защото всяка е възникнала от извора на цялото. Тъмнината е безпорядък. 
Светлината е ред. Видоизменената тъмнина е светлина от Светлината. Това, деца мои, е вашата цел на съществуването: превръщането на тъмнината в светлина. 
Чуйте сега мистерията на природата, отношението на живота към Земята, където обитава. Знайте, че сте тройни по природа, физически, астрални и разсъдъчни в едно. Три са качествата на всяка от природите; общо девет както горе, така и долу. 
Във физическата са тези канали, кръвта, която се движи с вихрообразно движение, въздействайки на сърцето да продължи с биенето си. Магнетизмът, който се движи по нервните пътища, носител на енергии до всички клетки и тъкани. Акаша, която тече през канали по-фини, но въпреки това физически, завършва каналите. Всяка от трите е в хармония с останалите, всяка въздейства на живота на тялото. Те формират скелетовата рамка, през която тече финият ефир. В тяхното владеене се крие Тайната на Живота в тялото. Напускани са само по волята на опитния, когато неговата цел в живота е изпълнена. 
Три са природите на астрала, посредник между горе и долу; не е от физическите, нито от Духовните, но способен да се движи горе и долу. 
Три са природите на разсъдъка, носител на волята на Великия, съдник на Причината и Следствието в твоя живот. Така е формирано тройното същество, управлявано отгоре чрез силата на четирите. Горе и отвъд тройната природа на човека лежи сферата на Духовното аз. Четворно е то по качества, свети във всяка от сферите на съществуване, тринадесет в едно - мистичното число. 
Основани на качествата на човека са Братята: всеки ще управлява разгръщането на съществуването, всеки ще бъде канал на Великия. 
На Земята човекът е в робство, вързан от пространство и време към земната сфера. Заобикалящата всяка планета вълна от вибрация го връзва към неговата сфера на разгръщане. Въпреки това в човека е Ключът за освобождение, в човека може да бъде намерена свободата. 
Когато освободиш своето аз от тялото, издигни се до най-външните граници на твоята земна сфера. Произнеси думата Дор-Е-Лил-Ла. Тогава за известно време твоята Светлина ще бъде вдигната, свободно ще можеш да прекосяваш преградите на пространството. За време от половин слънце (шест часа) свободно ще можеш да минаваш през преградите на земната сфера, да видиш и познаеш онези, които са под теб. Да, до най-високите светове ще можеш да преминеш. Виж твоите собствени възможни висини на разгръщане, познай всички бъдещи земни животи на Душата. 
Вързан си ти в своето тяло, но чрез силата можеш да бъдеш свободен. Това е Тайната, чрез която робството ще бъде заменено от свобода за теб. 
Нека разумът ти бъде спокоен. В покой да бъде твоето тяло: съзнавай само свободата от плътта. Съсредоточи своето аз върху целта на твоите копнежи. Мисли отново и отново, че ще бъдеш свободен. Мисли за тази дума - Ла-Ум-И-Л-Ган - отново и отново нека звучи в твоя разум. Понеси се със звука на мястото на твоя копнеж. 
Свободен бъди от робството на плътта по твоя воля. 
Слушай, докато давам най-голямата тайна: как можеш да влезеш в Залите на Аменти, да влезеш в жилището на безсмъртните, както направих аз, да стоиш пред Властелините на техните места. 
Легни кротко в твоето тяло. Успокой съзнанието си така, че никаква мисъл да не го тревожи. Чист трябва да си в мисъл и цел, иначе само провал ще те споходи. Представи си Аменти, както ги описах в моите скрижали. Копней от все сърце да бъдеш там. Застани пред Властелините в твоето въображение. 
Произнеси думите на силата, които аз давам (наум); Мекут-Ел-Шаб-Ел Хале-Сур-Бен-Ел-Забрут Зив-Ефрим-Куар-Ел. Отпусни твоето съзнание и тяло. После бъди сигурен, че душата ще бъде призована. 

Сега ти давам ключа за Шамбала, мястото, където моите братя живеят в мрак: мрак, но изпълнен със Светлината на Слънцето - в мрак си на Земята, но светлината на Духа ще те насочва, когато моят ден свърши. 
Напусни тялото си, както те учих. Върви към преградите на дълбоко скритото място. Застани пред портите и техните пазачи. Обяви твоето влизане с тези думи: „Аз съм Светлината. В мен няма мрак. Свободен съм от робството на нощта. Отворете пътя на Дванайсетте и Единия, така че да мога да премина в сферата на мъдростта." Когато ти откажат, както сигурно ще направят, заповядай им да отворят с тези думи на силата: „Аз съм Светлината. За мен няма прегради. Отворете, заповядвам ви, чрез тайната на тайните - Едом-Ел-Ахим-Саберт-Зур-Адом." Тогава, ако твоите думи са били Истина от най-висшите, отворени за теб преградите ще паднат. 
Сега ви напускам, деца мои. Надолу и въпреки това нагоре към Залите ще вървя. Спечелете си пътя до мен, деца мои. Истински мои братя ще станете. 
Така свършвам аз моите писания. Нека бъдат Ключ за онези, които идват, но само за онези, които търсят моята мъдрост, защото само за тях аз съм Ключът и Пътят. 

из "Узумрудените скрижали на Тот Атланта"

1 коментар: